Що відомо про оновлення Apple iOS 17?

list In: iOS налаштування On: favorite Hit: 275

iOS 17 оновлення операційної системи iPhone

 

До наближення презентації операційної системи iOS 17 залишилося не багато часу, усього лише кілька днів, і хоча ми володіємо обмеженою інформацією про оновлення, ми можемо зробити деякі висновки з заяв інсайдерів.

 

Якою буде iOS17 від Apple

Згідно з повідомленням Марка Гурмана з Bloomberg, iOS 17 буде містити деякі з найбільш очікуваних функцій, на які користувачі розраховували. Це свідчить про те, що майбутнє оновлення може бути важливішим, ніж ми спочатку припускали.

 

Інші надійні джерела, що спілкувалися з MacRumors, пролили світло на деякі цікаві можливості, такі як оновлення Dynamic Island, центру керування, впровадження активних віджетів, та інші.

 

Залишається лише кілька днів до презентації, і ми з нетерпінням очікуємо на додаткову інформацію про нові функції та поліпшення, які iOS 17 принесе користувачам.

 

Оновлення Екрану блокування

Оновлення Екрану блокування

 

В iOS 17 оновлений інтерфейс екрана блокування перетворить iPhone на розумний домашній дисплей. Коли iPhone знаходиться в горизонтальному положенні та не використовується, він відображатиме різноманітну інформацію, таку як календарні події, погодні дані, сповіщення та інші, що дозволяє йому виконувати функції домашнього центру даних.

 

Наприклад, якщо iPhone підключений до горизонтальної зарядної підставки MagSafe, на екрані з'явиться інтерфейс розумного будинку, що схожий на те, що можна побачити на пристроях, таких як Echo Show або Google Nest Hub. Функціональність буде базуватися на параметрах віджетів, які Apple впровадила на екрані блокування в iOS 16.

 

Деякі незначні оновлення також будуть доступні на екрані блокування, включаючи можливість зміни розміру шрифту. Люди, що створюють дизайни для екранів блокування, зможуть ділитися ними з іншими користувачами iPhone за допомогою нової опції спільного використання власних екранів блокування.

 

Також з'явиться оновлений інтерфейс "Живої активності" для Apple Maps на екрані блокування, займаючи увесь дисплей. За непідтвердженою інформацією, отриманою з ненадійного джерела, дизайн показує, що Карти Apple отримають детальні крок за кроком вказівки, які займатимуть більшу частину екрана.

 

Центр керування

Центр керування

 

У iOS 17 очікується значне оновлення центру керування, що стане одною з найзначущишіх змін. Наразі немає конкретної інформації про зміни в Центрі керування, за винятком "інтерфейсу користувача" та "налаштувань". З моменту запуску iOS 11 у 2017 році Центр керування не отримував помітного оновлення.

 

Dynamic Island

 

Відділ маркетингу Apple, схоже, надихав команду розробників на додавання більшої функціональності до Dynamic Island, оскільки ця функція буде підтримуватися на більш доступних моделях iPhone 15 після їх випуску.

 

Можливо, екранний інтерфейс Siri буде інтегрований у Dynamic Island, що зробить спливаюче вікно Siri менш нав'язливим на iPhone. Перенесення Siri на Dynamic Island дозволить переглядати контент на екрані без поточного круглого інтерфейсу Siri, який перекриває весь екран.

 

Активні віджети

 

Apple в даний час "тестує" активні віджети для головного екрану та перегляду "Сьогодні" на iPhone, але ця функція ще не підтверджена. Якщо вона буде впроваджена, активні віджети можуть включати кнопки, повзунки та інші елементи, щоб зробити їх більш динамічними та інтерактивними.

 

Покращений пошук і Spotlight

 

Очікується значне поліпшення загальносистемного пошуку та функцій Spotlight, хоча деталей наразі не надано.

 

Додаток Wallet

Додаток Wallet

 

У оновленому додатку Wallet з'явиться нижня навігаційна панель, яка розділить доступні функції додатку. Серед категорій будуть картки, готівка, ключі, ідентифікатори та замовлення.

 

Повідомляється, що користувачі зможуть провести пальцем вниз, щоб відкрити інтерфейс пошуку і знайти конкретну картку або перепустку. Також буде доступна кнопка "Транзакції". Це функціональне поліпшення порівняно з поточним дизайном додатку Wallet, оскільки спростить пошук конкретних функцій, наприклад, певних пропусків або деталей замовлення.

 

Оновлення CarPlay

Оновлення CarPlay

 

У планах для оновлення CarPlay передбачається глибша інтеграція з автомобілем, що дозволить керувати різними базовими функціями автомобіля, такими як гучність радіо, кондиціонер, та іншими.

 

Крім того, Apple планує додати віджети та підтримку кількох дисплеїв у CarPlay. Перші транспортні засоби з CarPlay наступного покоління планується випустити наприкінці 2023 року. Це означає, що підтримка для цих нововведень, увійде до iOS 17 або найближчі оновлення iOS 17.

 

Підтримка стороннього завантаження та альтернативних магазинів програм

Підтримка стороннього завантаження та альтернативних магазинів програм

 

Законодавство Європи вимагає, щоб Apple дозволила стороннє завантаження починаючи з 2024 року, і компанія планує внести відповідні зміни.

 

В iOS 17 клієнти в Європі матимуть можливість завантажувати програми без використання App Store. Apple буде змушена дозволити користувачам встановлювати додатки через альтернативні методи, наприклад, сторонні магазини програм. Розробникам не потрібно буде сплачувати Apple від 15% до 30% комісії за додатки, які користувачі встановлюють через альтернативні методи, але Apple все ж планує зберігати певну комісію.

 

 

Джерело: Telegram-канал Стартапенко: IT, технології

 

Tags: ios
Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень
close Shopping Cart

Реєстрація нового облікового запису

Вже є обліковий запис?
Увійти Або Відновлення паролю